Tässä on lista vinkeistä ja arjen työkaluista, jotka helpottavat 3D-palapelien kokoamista.
Kenelle palapelit sopivat?
Meidän valikoimasta löytyy palapelejä, jotka sopivat kaiken tasoisille kokoajille. Ne soveltuvat hyvin myös lahjaksi. 
Paketin sisältö
Kaikki 3D-palapelit sisältävät ainakin vanerilevyjä ja ohjeita. Tuotteiden ominaisuudet kuitenkin vaihtelevat ja niin myös pakettien sisällöt. Kaikki kuitenkin ovat luonteeltaan koottavia askartelusettejä.

Tässä listataan tärkeimmät asiat mitä sinun tulee tietää, jotta askartelu olisi mahdollisimman mukavaa. 
Ohjeet
3Dpalapelit.com tarjoaa PDF muodossa Suomeksi käännetyt ohjeet. Ohjeiden kuvat havainnollistavat selkeästi, kuinka palapelin kokoamisessa edetään. Paketti sisältää myös vihkon, jossa on ohjeet englanniksi. Vanerilevyn osat ovat numeroitu, ja ohjeet näyttävät mitkä palat yhdistetään toisiinsa.
Jos osa menee rikki
3D-palapelien osat koostuvat enimmäkseen vanerilevystä, joka itsessään on kestävää materiaalia. Joskus osat vaativat enemmän voimaa kiinnittyäkseen, mutta suosittelemme voiman sijaan käyttämään hiomapaperia. 

Mikäli osa hajoaa, ole yhteydessä info@3dpalapelit.com ja me lähetämme sinulle uuden osan, jotta projekti ei jäisi puolitiehen.
Vaha ja paristot
Liikkuvien osien kontaktipintojen vahaaminen helpottaa osien liikkumista huomattavasti. Enemmistö paketeista sisältää vahaa, mikäli tuotteen luonne sitä vaatii, kaikissa sitä ei kuitenkaan ole. Tavallisen kynttilätuikun vaha tai vaseliini sopii tehtävään täydellisesti. 

Valitettavasti kaikki tuotteemme eivät sisällä vahaa tai paristoja tullirajoitteiden takia. Lähes kaikki paristoilla toimivat laitteet käyttävät AA-paristoja. 
Liima
Vaikka 3D-palapelit eivät vaadi liimaa toimiakseen, niin liima kuitenkin vahvistaa niiden rakenteita ja pidentää toiminnallisten 3D-palapelien käyttöikää. Ennen liimaamista on kuitenkin hyvä varmistaa, että kyseessä ei ole liikkuva osa. 

On hyvä varmistaa, että käyttämäsi liima soveltuu puupinnoille. Vesipohjaiset ja öljyiset liimat imeytyvät puuhun ja menettävät pitokyvyn. Helpointa liimaaminen on pikaliimalla, joka kestää iskuja ja vaihtelevia lämpötiloja. 
Hiomapaperi
Kootessa saatat huomata että muutamat palat vaativat enemmän voimaa kiinnittyäkseen. Voiman sijaan suosittelemme käyttämään hiomapaperia. Yleensä 2-3 hioma vetoa riittää, että palat menevät helposti kohdilleen.

Suurin osa paketeista sisältää pienen hiomapaperin palasen, joka helpottaa osien kiinnittämistä. Suurimpia 3D-palapelejä varten suosittelemme kuitenkin erillistä suurempaa hiomapaperin palasta, joka helpottaa kokoamisprosessia. 
Maalaaminen
Jos haluat saada kaiken irti 3D-palapeleistä, voit myös värjätä ne haluamillasi väreillä. Pakettimme eivät sisällä maaleja, mutta voit värjätä ne vaikka vesiväreillä. Jos haluat paremman näköisiä tuloksia on suotavaa käyttää öljy- tai akryylivärejä. Pienemmillä pensseleillä myös pienimpienkin osien värjääminen luonnistuu

Puisen 3D-palapelin kokoamisvideo

Videolla esimerkki kokoamisprosessista. Videolla koottavana UGears kassakaappi.